Какво да правим заедно с Младежки център – Габрово на 1 октомври

Първият ден на месец октомври е ден, в който се случват много неща. Това е Световният ден на музиката, на поезията, възрастните хора, на архитектите, световен ден за борба с хепатита, ден на вегитарианците, както и световен ден на кафето.

На 1 октомври нашата програма също е пълна със събития:

Първо от 9:30 часа, на площад „Възраждане“, Младежки център – Габрово ще се включи със своя шатра в През октомври с кауза – #АзБягамСКауза. За втора поредна година нашият център ще подкрепи кампанията на Фондация “Общност в помощ на зависимите” и Терапевтичен център “Св. Илия”.

„Кампанията цели повишаване на информираността на обществото относно проблема „зависимост“, което ще допринесе и за промяна на нагласите по отношение на хората със зависимости и преодоляване на стигмата към тях.“

Голямата амбиция на Фондацията е да получи държавна подкрепа за осигуряване на напълно безплатен достъп до ефективно лечение и рехабилитация на зависимости.

А от 11:11 часа всички ще тичаме по маршрут точно един километър, но заедно, всеки със собствено темпо, без състезания, без предразсъдъци и стигми – така, както трябва да бъде. Това са хора, от които научихме наистина много – за живота, за изборите, които правим, за вземането в ръце, трудностите, вярата в себе си, силата на една общност и взаимоотношенията в нея. Радваме се, че можем да бъдем част от това! Очакваме ви на 1 октомври на площада.

Дейността на фондацията можете да подкрепите и като изпратите SMS на номер 17 777 с текст DMS NEZAVISIM

#АзБягамСКауза
#ТерапевтиченЦентърСветиИлия #ФондацияОбщностВПомощНаЗависимите
#Взаимопомощ
#ДаКажемНеНаЗависимостта

Също на 1 октомври ще участваме в съграждането на къщичка в гората в местността Градище. В нея всеки ще може да влезе и да поседне. Но има едно условие преди това – трябва да я довършим и обзаведем. На 1 октомври в 11 часа ще завършим финалните щрихи към нея – ще я намажем със специално покритие, което да я предпази от атмосферните условия. А за след това приканваме всеки един посетител да донесе книжка, която да остави в къщичката и така да я превърне в още по-вълшебно място.

В тази инициатива се обединяваме с фондация „От БГ“, които всяка неделя организират някакво интересно събитие на поляната на Градище, за да я превърнат в място за срещи и споделяне на различни идеи и инициативи и с Общинско предприятие „Благоустрояване“, изпод чиито сръчни ръце се появи къщичката.

Очакваме ви в неделя на площад „Възраждане“ и на Градище и вярваме, че както и да решите да прекарате неделята, тя ще е чудесна и смислена!

Facebook

Сайтът е разработен по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.