Хайде на Градище в неделя – време за книги

Къщичка за игра и четене майстори Общинско предприятие „Благоустрояване“ тези дни на Градище, а на Младежки център – Габрово е поверена отговорността да сложи финалните щрихи на начинанието като я лакира срещу вредители и атмосферното влияние.

Каним ви да се присъедините към нас – ще се радваме освен на помощ с четките, и на помощ в мисията на къщичката – да запали още повече деца по книгите и четенето. Затова ако сте между 14 и 29 години, обичате книгите, искате да се присъедините към нашия клуб на четящите или просто да се включите в някоя от нашите инициативи, заповядайте на Градище в неделя. Облечете си по-стари дрехи, ако желаете да боядисвате, а можете да се включите и като донесете детски книжки, които вече не са ви нужни. Ще ги оставим в къщичката, където децата ще могат да ги разгледат докато играят, да почетат във вълшебната й обстановка, да разменят свои книжки за оставените и да се радват на четенето така, както се радваме ние.

Инициативата е съвместно начинание на Общинско предприятие „Благоустрояване“, на Младежки център – Габрово и клубът ни по четене и Фондация „ОТ БГ“. Искаме да създадем истински вълшебен портал – като този към Нарния, или като перон 9 ¾ от „Хари Потър“. Нашият обаче ще води към света на книгите и неговите милиони необятни светове!

Доброволците на младежкия център за пореден път се насочват към местността и екопътека Градище. Миналата година те обновиха част от нея, поставиха закачливи табели и възстановиха част от пейките. Само преди седмица отново бяха там като направиха маси и диванчета в началото й, почистиха и възстановиха още пейки. Сега добавяме и къщичка за игра и четене.

Фондация „От БГ“ пък организира всяка неделя събития на поляната, като целта им е да я превърнат в още по-обичано място за Габровци – място за срещи, споделено пространство, генератор на идеи, място за единение с природата и почивка. Към всичко това сега добавяме и къщичка за игри и четене. Чакаме ви на Градище в неделя, 1 октомври, от 11 часа, за да изпробваме портала!

На снимката – къщичката в процес на изработване

Facebook

Сайтът е разработен по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.