Трудова борса за младежи събра габровския бизнес с търсещите работа за лятото

Двадесет фирми участваха в трудова борса, насочена към младите хора на Габрово, която беше организирана от Младежки център – Габрово и Бюро по труда. Събитието носеше името „Ще работя през ваканцията 2“, състоя се в Ритуална зала на Община Габрово и беше посетено от повече от 100 младежи на възраст 15 – 29 години. Фирмите предлагаха стажове, постоянна работа и работа за лятото в различни области – в хотелиерството и ресторантьорството, в услугите, в производството, във високите технологии. И търсенето, и предлагането беше много разнообразно – някои от фирмите и младежите търсеха само сезонни ангажименти, други – постоянна работа. Имаше фирми, които предлагаха дългосрочни обучения – професионални и езикови, платени стажове и възможност след завършването си младите хора да останат да работят при тях.
В събитието се включиха РЕМО Етър, „Пластформ“ ООД, „Терахим“ 97 АД, Хитачи Енерджи България ЕООД, ВСК Кентавър, Еврохим Груп, Комплекс „Чукара“, Магазин 2+2, Кауфланд, Престиж 96 АД, Фесто, Р3, Хотел „Еделвайс“ Узана, „Терахим 97“ ООД , ВСК Кентавър, Люляците, Калина Палас Трявна, „Импулс“ АД и други.
Своите дейности и услуги представиха и Младежки център – Габрово и Бюрото по труда, както и Центърът за подкрепа за личностно развитие „Кариерно ориентиране – Габрово“, които на място предлагаха консултации и тестове за насочване към подходяща професия.Преди месец, с участието и на Инспекцията по труда, Младежкият център организира първото издание на събитието „Ще работя през ваканцията“, на което младежите можеха да научат повече за правата си като работещи и какви са правилата при наемане на работа на малолетни.
Повече снимки от борсата можете да видите в линка  Facebook

Facebook

Сайтът е разработен по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.