Младежите на Габрово с нова инициатива за екопътека “Градище”

След като /с помощта на приятели, татковци и дядовци и Програмата за финансиране на младежки проекти на Младежки център Габрово и Община Габрово/, ученици от 9 Д клас на Националната Априловска гимназия възстановиха част от екопътека „Градище“, вълшебната им пътека продължава да вдъхновява. Младежите отново са на екопътеката и имат нова цел. Да направят и останалата част от нея забавна, вдъхновяваща и привличаща.

И този път са подкрепени с материали и работна сила от приятели, от младежките работници в Младежки център Габрово, от Общинско предприятие „Благоустрояване“ и Туристически информационен център – Габрово. Поставят закачливи табели, които приканват разхождащите се да пазят природата, почистват, изрязват избуялата растителност, възстановяват пейки. Ще бъдат поставени и част от къщичките за птици, които младежите изработиха по време на Узана поляна фест.

Очаква се инициативата да приключи до уикенда. Работата се споделя активно в социалните мрежи и много габровци изразиха желание да се включат – с време, сила и материали. Организацията вече е в ход, а синоптиците прогнозират слънчев уикенд. Какво по-хубаво време за разходка по вълшебната екопътека Градище!

Facebook

Сайтът е разработен по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.