Международно състезание по гражданска журналистика за младежи

Фондация за предприемачество, култура и образование (ФПКО) кани младежи на възраст между 18 и 30 години включително да се включат в Международното състезание по гражданска журналистика, част от финансирания по програма Еразъм + проект JOUR-YOU – Citizen Journalism Academy for Youth . Той цели да развие уменията и познанията на младите хора, свързани с медийната грамотност, създаването на журналистическо съдържание, анализирането и подбора на информация, разпознаването на фалшиви новини.

Международното състезание по гражданска журналистика ще се проведе в периода 15-ти септември – 14-ти ноември 2023 г. и в него ще се включат участници от страните партньори по проекта JOUR-YOU: Албания, България, Гърция, Египет, Италия, Йордания и Тунис. За да участват в състезанието, младежите следва да подготвят и изпратят материал по избрана от тях тема и в избран от тях формат (текст, изображение, видео или комбинация от тях).

След оценяването на получените материали от всяка от седемте държави ще бъде избран по един победител, който ще бъде поканен на Международната младежка конференция (част от заключителната фаза на JOUR-YOU) в Атина, Гърция, където да получи своята награда, създавайки ценни контакти с младежи със сходни интереси. Събитието ще се проведе през март 2024, като разходите за пътуването, престоя и храната на победителите ще бъдат поети от организаторите на конференцията.

Ще се радваме, ако българският победител в конкурса е от Габрово!

Ето и Условия за участие в конкурса

А ето и няколко полезни линка с допълнителна информация:

Нюзлетър, включващ подробна информация за част от изминалите дейности по проекта JOUR-YOU

Facebook страницата на ФПКО

Instagram страницата на ФПКО

Facebook

Сайтът е разработен по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.