Внимание, млади предприемачи! Включете се в Teenноватор 6! Срок 13.10!

TEENноватор е обучителна програма за ученици в 10 и 11 клас, в която тази година ще има възможност да се включи и Габрово. Продължителността й е 9 месеца и в нея екип от 10 младежи с двама ментори-предприемачи се срещат всяка седмица и развиват меките си умения, като работа в екип, адаптивност, презентиране, управление на времето, справяне с провала и стартиране на собствен бизнес.

Тийноватор се реализира пилотно в България от учебната 2018-2019 година, когато в програмата участват общо 50 ученици от четири столични училища. За пет години расте повече от десет пъти и през учебната 2022-2023 година в нея участват близо 650 ученици от 33 български града и 80 ментори – предприемачи от всички сфери на бизнеса.

Тийноватор е базиран на учене през практика и е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците. В края на учебната година екипите представят първите си стартъп компании пред жури от инвеститори и това е техният старт в света на бизнеса.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от “А до Я”, как се работи в екип и как се презентира пред инвеститори.

Програмата е безплатна, с което дава равен достъп до предприемачеството на всички младежи в тази възраст.

Всеки ученик в 10. или 11. клас може да се запише за Тийноватор, без значение в кое населено място се намира и в какъв вид училище учи.

На 27 и 28 октомври в София Тех Парк се събират всички ученици и ментори за два дни – Уикенд на идеите. Тогава за пръв път работят по начални презентации на стартъп идеите си и ги презентират пред жури от компании. От февруари до май месец екипите работят по изграждането на стартъпите си, заедно с менторите и експерти от различни компании. На 18 май, отново в София тех парк, всички презентират бизнесите си пред жури от инвеститори и първите три екипа получават финансиране.

Накрая всички участници получават сертификати, които са бонус при кандидатстване в университет, за стаж или за работа.

За учениците, които не учат и живеят в София, програмата поема организацията и транспорта за двете големи събития в града – Уикенд на идеите и Финално състезание.

Запишете се за участие в програмата ТУК. Нека това стане до края на тази седмица – 13 октомври!!! 

Да разгледаш сайта на Teenноватор, да видиш менторите, снимки от предишни издания, въпроси и отговори, можеш в линка – Тийноватор (teenovator.bg).

 

Facebook

Сайтът е разработен по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021 г.